Ananas på rotisserie med vaniljeis og citronchips

Dessert under temaet Grill

Ingredienser:
1 hel ananas
Akaciehonning
Vaniljeis af god kvalitet
Citronchips:
2 økologiske citroner
150 gr rørsukker
4 spsk vand
4 spsk stødt melis

Forklaring:
Vask citronerne grundigt og skræl dem som et æble uden at få det hvide med. Skær skrællerne op i lange smalle strimler. Hæld vandet i en lille gryde, lad det koge op, tilsæt citronskal og lad det koge i 30 sekunder. Læg citronskallerne til side og hæld rørsukkeret i det varme vand, bring det i kog og lad det koge i 2 minutter.
Varm ovnen op til 60 grader ved varmluft. Dyp citronskallerne i sukkerblandingen og læg dem på en bageplade med bagepapir. Strø med 4 tsk sukker. Sæt citronskallerne i ovnen i 1 – 1½ time, til de er sprøde.
Skræl en hel ananas og sæt den på rotisseriet. Grillen indstilles til indirekte varme. Smør ananasen med lidt akaciehonning – det er lettest mens den drejer på rotisseriet. Tilpas varme og grilltid alt efter om man ønsker en meget blød og gennembagt eller mere sprød ananas.
Skær ananasen i skiver og server skiverne på en tallerken med et par kugler vaniljeis. Pynt med citronskallerne og hæld resten af siruppen over og server.

Bemærkninger: