Ingredienser: 1 hel ananas Akaciehonning Vaniljeis af god kvalitet Citronchips: 2 økologiske citroner 150 gr rørsukker 4 spsk vand 4 spsk stødt melis
Forklaring: Vask citronerne grundigt og skræl dem som et æble uden at få det hvide med. Skær skrællerne op i lange smalle strimler. Hæld vandet i en lille gryde, lad det koge op, tilsæt citronskal og lad det koge i 30 sekunder. Læg citronskallerne til side og hæld rørsukkeret i det varme vand, bring det i kog og lad det koge i 2 minutter. Varm ovnen op til 60 grader ved varmluft. Dyp citronskallerne i sukkerblandingen og læg dem på en bageplade med bagepapir. Strø med 4 tsk sukker. Sæt citronskallerne i ovnen i 1 – 1½ time, til de er sprøde. Skræl en hel ananas og sæt den på rotisseriet. Grillen indstilles til indirekte varme. Smør ananasen med lidt akaciehonning – det er lettest mens den drejer på rotisseriet. Tilpas varme og grilltid alt efter om man ønsker en meget blød og gennembagt eller mere sprød ananas. Skær ananasen i skiver og server skiverne på en tallerken med et par kugler vaniljeis. Pynt med citronskallerne og hæld resten af siruppen over og server.