Sprøde grøntsager med peanut-sesam-sauce

Tilbehør under temaet Grill

Ingredienser:
(4 portioner som tilbehør til hovedret)

½ - 1 lille blomkål
1 broccoli
1 bundt små gulerødder med top
1 dl ristede peanuts (alm.)
2 spsk sesamolie
1 spsk mild olivenolie
1 spsk soja
2 tsk japansk risvineddike (eller citronsaft)
Iskoldt vand
Pynt med sesamfrø, lyse eller sorte.

Forklaring:
Lav saucen først, den kan holde sig 1 uge på køl. Blend peanuts med sesam- og olivenolie, soja og eddike. Kom lidt vand i ad gangen, til konsistensen er blød og cremet. Smag saucen til. Den må gerne være ret salt (af soja), da grøntsagerne er neutrale i smagen. Stil den koldt.
Del kålen og broccolien i små buketter, og skær stokken pænt til. Rens gulerødderne. Grill dem til de har taget lidt farve.
Smør en skefuld peanutsauce på hver tallerken og anret grøntsagerne ovenpå. Drys med sesamfrø.

På billedet brugt som tilbehør til langtidsstegt roastbeef i kuglegrill (se særskilt opskrift)

Bemærkninger: