Ingredienser: 1 roastbeef ca. 1 kg Tørrub bestående af 1 spsk af hhv. knust 5-pepper mix, stødt merian, stødt oregano, salt, rørsukker, sød paprika, løgpulver og hvidløgspulver.
Forklaring: Gnid stegen godt ind i tørrub mindst en time før grillning. Grillen startes op til indirekte grillning med kullene i den ene side af grillen. Brug hvad der svarer til en halv grillstarter. Når grillen er varm lægges stegen direkte over kullene og brunes på alle sider. Dæmp temperaturen til max 3 x den ønskede slut-kerne-temperatur, som efter de flestes smag vil ligge mellem 55 og 58 grader. Kan man ramme en temperatur i grillen på ca. 125 grader skal en steg på ca. et kilo have 1½ time og derefter hvile i et kvarter. Som alternativ til grill, kan stegen tilberedes næsten tilsvarende i ovn. Man går dog glip af den dejlige røgsmag, og det er vigtigt at bruge almindelig varme og ikke varmluft, som udtørrer kødet.
Her er roastbeefen serveret med tilbehør af sprøde grillede grøntsager med peanut-sesam-sauce (se særskilt opskrift)