Chili-rejer med bulgur og tangsalat

Forret under temaet Grill

Ingredienser:
(4 portioner)
12 store rå (kina)rejer
2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg, meget finthakket
Reven skal af 1 lime eller ½ citron
1 tsk tørrede chiliflager
2 dl. grov bulgur
4 dl. vand eller lys bouillon
1 nip gurkemeje
1½ - 2 spsk olivenolie
Saft af 1 lime eller citron
Ca. 100 gr grøn tangsalat
2-3 spsk finthakket dild
Salt og kværnet peber

Forklaring:
Pil skallen af rejerne, men lad halen sidde på. Bland olien med hvidløg, lime og chili og vend rejerne heri. Stil dem koldt. Skyl bulguren og kog den i 10 minutter i vand/bouillon og gurkemeje. Lad den trække under låg i endnu 10 minutter. Rør igennem med en gaffel og vend olie og citronsaft i. Køl af. Smag til med salt og peber og evt. mere olie og citron. Smagen skal være frisk. Anret bulgur nederst på en stor tallerken, og top med tangsalat. Rist eller grill rejerne hurtigt på en pande eller meget varm grill, til de er flot røde. Læg dem på salaten og server dem så lune som muligt. Pynt med dild og eventuelt citron.


Bemærkninger: