Cannelloni med hummer

Forret under temaet Nytår

Ingredienser:
(4 personer)

8 stk. lasagneplader – gerne af frisk pasta
1 stk. hel kogt hummer á 400-500 gr.
100 gr ricotta
200 gr parmesan
20 gr smør
1 spsk. mel
1 dl mælk
2 dl hummerfond
½ blomkål
1 dl fløde
1 dl hvidvin
1 stk økologisk citron
2 fed hvidløg
3 stk skalotteløg
1 bdt dild

Forklaring:
Man kan med fordel koge hummeren i forvejen og herefter plukke den, når den har hvilet. Kog skallerne til fond.

Skær blomkålen i grove stykker og kog det mørt i lidt vand sammen med 2 fed hvidløg og 2 skalotteløg. Gem nogle stykker blomkål, som kan skæres i pæne skiver til pynt. Når blomkålen er kogt mørt, hældes kogevandet fra og der koges videre med hvidvin, til det er reduceret til halvdelen. Herefter tilsættes fløde, som også reduceres en anelse. Blend det hele til en fin, tyk puré og smag til med salt, citronskal og peber. Når blomkålspuréen er kølet af, vendes det med halvdelen af den fint revne parmesan, hummerkødet skåret i grove stykker, ricotta og finthakket dild. Hvis det er for flydende, kan der blandes lidt rasp i. Den må ikke være for tynd.

Kog pastapladerne lidt kortere tid, end anbefalet på pakken. Når de er kølet af, rulles de omkring et par spsk. hummerfyld og lægges på bagepapir med lukningen nedad. Hertil kan tingene sagtens laves dagen før og cannellonierne stilles på køl.

Til bechamelsaucen smeltes 20 gr smør og der tilsættes 1 spsk mel. Pisk 1 dl. mælk i blandingen og derefter hummerfond, lidt efter lidt. Pas på hele tiden at røre klumperne ud, inden der tilsættes mere væske og kog til sidst ind til en cremet konsistens. Slut af med at røre resten af parmesanen i bechamellen og smag til med salt, peber og evt. muskatnød.

Dæk nu cannellonierne med hummerbechamel og riv en lille smule ekstra parmesan over dem. Sæt dem i en 200 grader varm ovn og bag dem 8-10 minutter til de er gyldne i overfladen.

Imens skæres det sidste blomkål i ultratynde skiver og vendes med olivenolie, citronsaft og dild. Alternativt kan blomkålen skæres i 2 mm tykke skiver, som steges i lidt olivenolie, til de er gyldne på begge sider.

Anret 2 cannellonier på hver tallerken og top det af med blomkålen.


Bemærkninger: