Flødeboller

Dessert under temaet Uden tema

Ingredienser:
300 g sukker
½ dl vand
150 g pastauriserede æggehvider
250 g chokolade
Flødebollebunde
Sukkertermometer


Forklaring:
Fyld: sukker og vand koges op og koger til det når en temperatur på 121 grader. Brug sukkertermometer.
De past. æggehvider piskes stive og den varme sukkerlagen tilsættes i en tynd stråle direkte fra gryden. Fyldet piskes stift ved middel hastighed i ca. 15 minutter, indtil det er kølet af.
Guffet sprøjtes på marcipanbundene med en plastikpose. Herefter overtrækkes flødebollerne med smeltet chokolade.


Bemærkninger:
Det er lettest at piske fyldet på en røremaskine.
Flødebollerne kan overtrækkes, enten ved at de pensles med chokoladen, eller ved at chokoladen hældes op en lidt bred kop, så flødebollerne kan vendes deri.