Rødbedesalat med feta, peberrod og tranebær.

Tilbehør under temaet Uden tema

Ingredienser:
1 kg rødbeder
Salt
150 g tørrede tranebær
2 spsk. sukker

½ dl æblemost
200 g feta
Olivenolie
Sort peber
2 spsk. friskhøvlet peberrod
Merian


Forklaring:
Skyl bederne godt og kog dem, så de er møre i godt saltet vand. Store beder skal koge ca. 40-45 minutter. Lad dem køle af, og brug fingrene til at gnide skindet af med under rindende koldt vand. Hvis du koger beder med forskellig farve, så kog dem hver for sig, så de ikke farver hinanden i kogevandet. Skær bederne i meget tynde skiver på et mandolinjern, og anret dem på et stort fad.

Kom tranebær i en skål og bland med sukker og æblemost. Når sukkeret er opløst, drysses tranebær og saft over bederne.

Top med smuldret feta og dryp med olivenolie. Krydr godt med peber og lidt salt, og drys peberrod og plukket merian over retten.


Bemærkninger:
Rødbedesalaten er her serveret til en andeburger