Ingredienser: 2 andebryster 1 dl soya eller ketjap manis ½ agurk 1 gulerod 1 tsk salt 1 tsk sukker 1 spsk eddike 200 g spidskål 4 burgerboller hoisinsauce ristede løg - hjemmelavede (se opskrift)
Forklaring: Rids andebrysterne godt ned i skindet med en skarp kniv, mariner dem i soya eller ketjap manis i mindst 4 timer, gerne natten over. Skær agurken i tynde skiver, og riv guleroden groft. Kom det hele i en skål, og vend det sammen med salt, sukker og eddike, og lad det trække 1 time. Snit kålen fint og vend det sammen med agurk og gulerod. Læg andebrysterne på en bageplade med bagepapir, og steg dem i en forvarmet ovn på 220 grader i ca. 15-20 min, indtil de er gyldne og sprøde. Lad kødet trække i 4-5 minutter, og skær det i skiver. Flæk bollerne, og lun dem. Læg kålblandingen på, derefter andeskiver, hoisinsauce og ristede løg.
Bemærkninger: Man kan selvfølgelig bruge den eller de saucer, man synes er bedst. F.eks. kunne man smøre burgerbollerne med chilimayonaise eller aioli før de samles. Burgerne kan også laves med kylling eller gris. Andeburgeren er her serveret sammen med ovnstegte kartoffelbåde og rødbedesalat med feta, peberrod og tranebær