Chokoladepandekager

Dessert under temaet Jul

Ingredienser:
2 æg str. L
25 g flormelis
1/2 tsk. salt
2,5 dl mælk
150 g hvedemel
1 spsk. kakao
50 g mørk Chokolade
30 g smeltet smør
Evt. 1/2 dl grand marnier eller anden appelsinlikør


Forklaring:
Pisk æg, flormelis, salt og mælk sammen.
Tilsæt hvedemel og kakao lidt ad gangen og pisk til dejen er blank.
Rør smeltet smør og finhakket chokolade i dejen og lad den hvile i 2 timer.
Tilsæt evt. appelsinlikør og bag 8 store pandekager på en sliplet pande. Likøren kan selvfølgelig undlades, men det smager rigtig godt.


Bemærkninger:
Er pandekagerne til børnene, erstattes likøren med appelsinsaft.

Pandekagerne er her serveret med vaniljeis, samt en Sauce à lorange, lavet af 2 dele appelsinpure og 1 del abrikosmarmelade, som blandes og smages til med f.eks. curacao.