Ingredienser: 2 æg str. L 25 g flormelis 1/2 tsk. salt 2,5 dl mælk 150 g hvedemel 1 spsk. kakao 50 g mørk Chokolade 30 g smeltet smør Evt. 1/2 dl grand marnier eller anden appelsinlikør
Forklaring: Pisk æg, flormelis, salt og mælk sammen. Tilsæt hvedemel og kakao lidt ad gangen og pisk til dejen er blank. Rør smeltet smør og finhakket chokolade i dejen og lad den hvile i 2 timer. Tilsæt evt. appelsinlikør og bag 8 store pandekager på en sliplet pande. Likøren kan selvfølgelig undlades, men det smager rigtig godt.
Bemærkninger: Er pandekagerne til børnene, erstattes likøren med appelsinsaft.
Pandekagerne er her serveret med vaniljeis, samt en Sauce à lorange, lavet af 2 dele appelsinpure og 1 del abrikosmarmelade, som blandes og smages til med f.eks. curacao.