Ingredienser: 120 g rosenkål 3 spsk. olivenolie, plus lidt ekstra til at stænke med 3 spsk. rasp (gerne Panko) 3 spsk. revet Grada Padano 2 spsk. finthakket bredbladet persille 1 fed hvidløg, hakket fint salt og peber
Forklaring: Forvarm ovnen til 220° C. Blancher rosenkålene i kogende vand i 5 minutter. Hæld al vandet fra. stænk 2 spsk. af olien ud over et ovalt ovnfast fad, der lige netop er stort nok til, at alle rosenkålene kan være i det i eet lag. Bland raspen, osten, persillen, hvidløget og resten af olien sammen i en lille skål. Krydr med salt og peber. Strø blandingen ud over rosenkålene på serveringsfadet. Kom fadet ind i midten af ovnen og steg det i 15 minutter. Tag det ud af ovnen, stænk med lidt mere olie og server.
Bemærkninger: Her serveret til æbleand. Denne ret kan også laves med gulerødder eller fennikel