Rosenkål med hvidløgsrasp og Grana Padano

Tilbehør under temaet Jul

Ingredienser:
120 g rosenkål
3 spsk. olivenolie, plus lidt ekstra til at stænke med
3 spsk. rasp (gerne Panko)
3 spsk. revet Grada Padano
2 spsk. finthakket bredbladet persille
1 fed hvidløg, hakket fint
salt og peber


Forklaring:
Forvarm ovnen til 220° C. Blancher rosenkålene i kogende vand i 5 minutter. Hæld al vandet fra.
stænk 2 spsk. af olien ud over et ovalt ovnfast fad, der lige netop er stort nok til, at alle rosenkålene kan være i det i eet lag.
Bland raspen, osten, persillen, hvidløget og resten af olien sammen i en lille skål. Krydr med salt og peber. Strø blandingen ud over rosenkålene på serveringsfadet.
Kom fadet ind i midten af ovnen og steg det i 15 minutter.
Tag det ud af ovnen, stænk med lidt mere olie og server.


Bemærkninger:
Her serveret til æbleand.
Denne ret kan også laves med gulerødder eller fennikel