Æbleand

Hovedret under temaet Jul

Ingredienser:
1 and
4 skalotteløg - finthakkede
30 cl vineddike
1 kg æblekompot
Ribsgelé


Forklaring:
Gør anden i stand. Tænd ovnen på 200° C.
I en kasserolle koges skalotteløgenen ind i vineddiken til de er reducerede til en pasta.
Kom anden i et ildfast fad sammen med lidt vand. Sæt anden i ovnen i 15 min.
Tag den ud, smør den med løgpastaen og kom æblekompotten indeni sammen med salt og peber.
Sæt anden tilbage i ovnen og steg den færdig (ca. 50 min. pr. kg.). Dryp den hyppigt med stegeskyen.
Til sidst glaceres anden med 3-4 spsk. ribsgelé.
Stegeskyen er et godt udgangspunkt for en æblesauce.


Bemærkninger:
Hvis man ikke er til den meget syrlige æblekompot, kan den tilsættes en spsk. honning.
Her er anden serveret med kartoffelfondant, rosenkål med hvidløgsrasp og Grana Padano og skysauce.