Ingredienser: 1 and 4 skalotteløg - finthakkede 30 cl vineddike 1 kg æblekompot Ribsgelé
Forklaring: Gør anden i stand. Tænd ovnen på 200° C. I en kasserolle koges skalotteløgenen ind i vineddiken til de er reducerede til en pasta. Kom anden i et ildfast fad sammen med lidt vand. Sæt anden i ovnen i 15 min. Tag den ud, smør den med løgpastaen og kom æblekompotten indeni sammen med salt og peber. Sæt anden tilbage i ovnen og steg den færdig (ca. 50 min. pr. kg.). Dryp den hyppigt med stegeskyen. Til sidst glaceres anden med 3-4 spsk. ribsgelé. Stegeskyen er et godt udgangspunkt for en æblesauce.
Bemærkninger: Hvis man ikke er til den meget syrlige æblekompot, kan den tilsættes en spsk. honning. Her er anden serveret med kartoffelfondant, rosenkål med hvidløgsrasp og Grana Padano og skysauce.