Faisan à la normande

Hovedret under temaet Millefeuilles

Ingredienser:
60 g smør
1 spsk. jordnøddeolie
4 fasanbryster
1 dl cider
4 æbler
1 dl cremefraiche
1 spsk. calvados
salt og peber

Forklaring:
Varm 20 g af smørret sammen med olien i en gryde og brun brysterne godt på alle sider. Salt og peber.
Lad brysterne dryppe af og kasser fedtstoffet.
Kom brysterne i gryden igen sammen med 20 g smør. Tilsæt cideren.
Skræl æblerne, del dem i kvarte og fjern kernehuset. Brun æblerne i de sidste 20 g smør under kraftig varme. Kom æblerne i gryden og kog i 10 min.
Tag fasan og æbler op af gryden og kog skyen lidt ind.
Tilsæt cremefraiche og calvados, og kog i 3 min. Krydr efter behag.

Server fasanbrysterne sammen med saucen med æblerne omkring.

Bemærkninger:
Serveres sammen med millefeuilles med asparges og Crique de Sagnes (kartoffelpandekage)