Ingredienser: 60 g smør 1 spsk. jordnøddeolie 4 fasanbryster 1 dl cider 4 æbler 1 dl cremefraiche 1 spsk. calvados salt og peber
Forklaring: Varm 20 g af smørret sammen med olien i en gryde og brun brysterne godt på alle sider. Salt og peber. Lad brysterne dryppe af og kasser fedtstoffet. Kom brysterne i gryden igen sammen med 20 g smør. Tilsæt cideren. Skræl æblerne, del dem i kvarte og fjern kernehuset. Brun æblerne i de sidste 20 g smør under kraftig varme. Kom æblerne i gryden og kog i 10 min. Tag fasan og æbler op af gryden og kog skyen lidt ind. Tilsæt cremefraiche og calvados, og kog i 3 min. Krydr efter behag.
Server fasanbrysterne sammen med saucen med æblerne omkring.
Bemærkninger: Serveres sammen med millefeuilles med asparges og Crique de Sagnes (kartoffelpandekage)