Ingredienser: Vaniljeis: • 4 æggeblommer • 100 gr sukker • 1 vaniljestang • 3 dl sødmælk • 2 dl piskefløde • 1 blad gelatine, udblødt i koldt vand Nougatis: • 50 gr hasselnøddekerner uden hinder • 50 gr sukker • 1 portion vaniljeis uden vanilje, fra opskriften oven over Syltede grøntsager: • 8 perleløg • 1 skrællet blå kartoffel • 1 skrællet glaskål • 4 sherrytomater • ½ vaniljestang • 2 dl vand • 200 gr sukker
Forklaring: Vaniljeis: Udstyr: Ismaskine Pisk æggeblommer og sukker hvidt. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kog sukker, mælk, fløde og vaniljestænger og -korn op. Hæld den varme mælkeblanding over de piskede æggeblommer og rør rundt. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm forsigtigt op til 84 grader, hvorefter gelatinen smeltes i. Afkøl ismassen, og kør den på en god ismaskine. Nougatis: Rist nødderne i ovnen ved 150 grader i 10 minutter. Karamellisér sukker i bunden af en tør pande, og tilsæt de varme nødder. Rør rundt, så nødderne bliver helt dækkede af den lysebrune karamel. Afkøl massen på et stykke bagepapir, og knus herefter i et klæde med en kagerulle. Kør iscremen på en god ismaskine. Vend de knuste hasselnødder ned i den helt nykørte iscreme og lad den sætte sig på frost i 45 minutter.
Syltede grøntsager: Pil perleløgene. Lav kugler af kartoflerne med et parisiennejern. Stik tynde cylindre med en udstikker, ud af glaskålen. Skyl og blanchér tomaterne i 10 sekunder i kogende vand, og lad dem derefter afkøle i isvand. Pil skindet af tomaterne, og lad evt. toppene blive på. Kog kartofler, løg og glaskål møre i vand hver for sig. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kog en lage op af vand, vanilje og sukker. Lun grøntsagerne op separat i sukkerlagen, og lad dem stå lunt i lagen i min. to timer inden servering.