Is med syltede grønsager

Dessert under temaet Uden tema

Ingredienser:
Vaniljeis:
• 4 æggeblommer
• 100 gr sukker
• 1 vaniljestang
• 3 dl sødmælk
• 2 dl piskefløde
• 1 blad gelatine, udblødt i koldt vand
Nougatis:
• 50 gr hasselnøddekerner uden hinder
• 50 gr sukker
• 1 portion vaniljeis uden vanilje, fra opskriften oven over
Syltede grøntsager:
• 8 perleløg
• 1 skrællet blå kartoffel
• 1 skrællet glaskål
• 4 sherrytomater
• ½ vaniljestang
• 2 dl vand
• 200 gr sukker

Forklaring:
Vaniljeis:
Udstyr: Ismaskine
Pisk æggeblommer og sukker hvidt. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kog sukker, mælk, fløde og vaniljestænger og -korn op. Hæld den varme mælkeblanding over de piskede æggeblommer og rør rundt. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm forsigtigt op til 84 grader, hvorefter gelatinen smeltes i. Afkøl ismassen, og kør den på en god ismaskine.
Nougatis:
Rist nødderne i ovnen ved 150 grader i 10 minutter. Karamellisér sukker i bunden af en tør pande, og tilsæt de varme nødder. Rør rundt, så nødderne bliver helt dækkede af den lysebrune karamel. Afkøl massen på et stykke bagepapir, og knus herefter i et klæde med en kagerulle. Kør iscremen på en god ismaskine. Vend de knuste hasselnødder ned i den helt nykørte iscreme og lad den sætte sig på frost i 45 minutter.

Syltede grøntsager:
Pil perleløgene. Lav kugler af kartoflerne med et parisiennejern. Stik tynde cylindre med en udstikker, ud af glaskålen. Skyl og blanchér tomaterne i 10 sekunder i kogende vand, og lad dem derefter afkøle i isvand. Pil skindet af tomaterne, og lad evt. toppene blive på. Kog kartofler, løg og glaskål møre i vand hver for sig. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kog en lage op af vand, vanilje og sukker. Lun grøntsagerne op separat i sukkerlagen, og lad dem stå lunt i lagen i min. to timer inden servering.


Bemærkninger: