Tårn af jordbærkage med lime

Dessert under temaet Fedtreduceret festmad

Ingredienser:
Nøddebunde:
1 æg
100 g sukker
50 g smør
50 g mel
1 håndfuld hakkede nøddekerner 50 g

Limesauce:
2 lime
Reven skal af lime
4 dl sød hvidvin
10 g kartoffelmel

Jordbærkage:
250 g rensede jordbær
12 udstukne nøddebunde

Limecreme:
1 1/2 dl piskefløde
1 1/2 dl creme fraiche 38%
skal og saft af 2 lime


Forklaring:
Nøddebunde:
Alle ingredienserne blandes og fyldes i alubakke. Bages i alubakke i ca. 40-45 mi¬nutter, i varmluftsovn ved 150 grader C. Bundene stikkes ud i 4 lige store stykker, når de er afkølede og hver bund flækkes i 2 stykker.

Limesauce:
Saften af 2 lime koges med den søde hvid¬vin og jævnes af med lidt kartoffelmel.
Reven limeskal tilsættes, når saucen er kold.

Limecreme:
Fløde, creme fraiche, lime og flormelis piskes stift.

Jordbærkage:
En bund lægges i cylinderform. Halve jordbær stilles rundt mod kanten. Derpå sprøjtes limecremen og en ny bund læg¬ges på.

Anretning:
Kagen trykkes ud på en tallerken. Hertil den kolde limesauce og lidt jordbær.


Bemærkninger:
I stedet for lime kan bruges hyldeblomstsaft, der passer godt til jordbær.