Krondyrfilet i crouton med grøntsager, nye kartofler og lakridsfûmet

Hovedret under temaet Fedtreduceret festmad

Ingredienser:
400 g afpudset dådyrfilet
hønsesouffléfars
brødskiver uden skorpe, ca. ½ cm tykke, lange nok til at nå rundt om filet’en
salt og peber
grøntsager (f.eks. gulerod og broccoli) og nye kartofler (aspargeskartofler kan også bruges)
½ l fond
lakridspulver
3 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. akaciehonning

Hønsesouffléfars
300 g kyllingebryst
80 g gåselever eller kyllingelever
2 æg
30 g smør
½ hakket løg
citronsaft
salt og peber


Forklaring:
Krondyrfileten brunes og tørres godt.
Brødskiverne lægges side om side, og smøres med hønsefarsen.
Læg fileten på brødet.
Krydres med salt og peber og rulles ind i brødet.
Skæres til og rulles stramt i film - hviler på køl i mindst 2 timer.
Fjern filmen og brun rullerne i alm. olie til de er gyldne overalt.
Steges færdig på rist ved 200° C i ca. 10-15 min. afhængig af størrelse.

Grøntsagerne og de nye kartoflerne gøres i stand og koges. Kartofler ristes i olie lige inden serveringen.

Hvidvin og akaciehonning indkoges og tilsættes fonden. Koges atter ind og smages til med lakridspulver.

Anrettes spontant på varme tallerkener.


Hønsesouffléfars
Det hele blendes til en homogen fars.


Bemærkninger:
Retten kan også laves med dådyrfilet, oksemørbrad eller lammefilet.

Kan man ikke skaffe brødskiver, der er lange nok, kan et sødmælksfranskbrød skåret på langs bruges.