Krondyrfilet i crouton med grøntsager, nye kartofler og lakridsfûmet
Hovedret under temaet Fedtreduceret festmad
Ingredienser: 400 g afpudset dådyrfilet hønsesouffléfars brødskiver uden skorpe, ca. ½ cm tykke, lange nok til at nå rundt om filet’en salt og peber grøntsager (f.eks. gulerod og broccoli) og nye kartofler (aspargeskartofler kan også bruges) ½ l fond lakridspulver 3 spsk. hvidvinseddike 1 spsk. akaciehonning
Hønsesouffléfars 300 g kyllingebryst 80 g gåselever eller kyllingelever 2 æg 30 g smør ½ hakket løg citronsaft salt og peber
Forklaring: Krondyrfileten brunes og tørres godt. Brødskiverne lægges side om side, og smøres med hønsefarsen. Læg fileten på brødet. Krydres med salt og peber og rulles ind i brødet. Skæres til og rulles stramt i film - hviler på køl i mindst 2 timer. Fjern filmen og brun rullerne i alm. olie til de er gyldne overalt. Steges færdig på rist ved 200° C i ca. 10-15 min. afhængig af størrelse.
Grøntsagerne og de nye kartoflerne gøres i stand og koges. Kartofler ristes i olie lige inden serveringen.
Hvidvin og akaciehonning indkoges og tilsættes fonden. Koges atter ind og smages til med lakridspulver.
Anrettes spontant på varme tallerkener.
Hønsesouffléfars Det hele blendes til en homogen fars.
Bemærkninger: Retten kan også laves med dådyrfilet, oksemørbrad eller lammefilet.
Kan man ikke skaffe brødskiver, der er lange nok, kan et sødmælksfranskbrød skåret på langs bruges.