Ingredienser: 600 g hvide asparges 1 l hønsebouillon 1 buket purløg muskat salt, peber
Forklaring: Kom bouillonen i en gryde og lad den koge ved sagte ild. Skræl de hvide asparges. Reducer fløden en smule sammen med muskat, salt og peber, i en lille gryde. Kog de hvide asparges i bouillonen til de er møre. Tag dem op ved hjælp af en hulske og læge dem på køkkenrulle så overskydende vand forsvinder. Skær aspargeserne i stykker og dem hovederne. Kom asparges-stykkerne i en skål og tilsæt bouillon - det er måske ikke nødvendigt at tilsætte al bouillonen, det afhænger af, hvor cremet en suppe, der ønskes. Det hele blendes, og hældes tilbage i gryden, evt. gennem en sigte. Tilsæt flødeblandingen og klippet purløg. Ved serveringen pyntes med aspargeshovederne.
Bemærkninger: Ønskes en mere cremet suppe, kan der tilsættes et par kogte kartofler i forbindelse med at suppen blendes.
Der kan også tilsættes 25 cl fløde for at gøre suppen mere cremet, men smagsmæssigt gør det ikke den store forskel.