Rabarbertærte med marengs

Brød og kager under temaet Fedtreduceret festmad

Ingredienser:
1 tærtedej
750 g rabarber
50 g margarine
325 g sukker (200 g til rabarberne og 125 g til marengsen)
2 æggehvider
1 knivspids salt
1 tsk vaniljesukker


Forklaring:
Gør rabarberne rene og skær dem i 2 cm stykker.
Lad rabarberne snurre i margarinen i ca. 10 min. Rør af og til i rabarberne, så de danner en homogen kompot.
Tilsæt 200 g sukker og kog videre uden låg under omrøring til rabarberne begynder at karamellisere. Det kræver tålmodighed.
Stil dem til side.
Tænd ovnen på 180 ºC.
Læg tærtedejen i en smurt form. Prik den og bag den i 10 min.
Tag den ud og kom rabarberne i. Sæt den tilbage i ovnen i 15 min.
Forbered marengsen: Begynd at piske æggehviderne med en knivspids salt. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt under vejs, så det når at blive helt opløst.
Dæk tærten med marengs og sæt dem i ovnen i 20 min ved 150 ºC.


Bemærkninger: