Kager og bagværk under temaet Fedtreduceret festmad
Ingredienser: 1 tærtedej 750 g rabarber 50 g margarine 325 g sukker (200 g til rabarberne og 125 g til marengsen) 2 æggehvider 1 knivspids salt 1 tsk vaniljesukker
Forklaring: Gør rabarberne rene og skær dem i 2 cm stykker. Lad rabarberne snurre i margarinen i ca. 10 min. Rør af og til i rabarberne, så de danner en homogen kompot. Tilsæt 200 g sukker og kog videre uden låg under omrøring til rabarberne begynder at karamellisere. Det kræver tålmodighed. Stil dem til side. Tænd ovnen på 180 ºC. Læg tærtedejen i en smurt form. Prik den og bag den i 10 min. Tag den ud og kom rabarberne i. Sæt den tilbage i ovnen i 15 min. Forbered marengsen: Begynd at piske æggehviderne med en knivspids salt. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt under vejs, så det når at blive helt opløst. Dæk tærten med marengs og sæt dem i ovnen i 20 min ved 150 ºC.