½ kg blåmuslinger 1 løg 6 fed hvidløg 1 spsk olivenolie 2 store eller 3-4 mindre tomater 2 dl tør hvidvin Knivspids chiliflager/cayennepeber 1 økologisk citron
Forklaring: Skyl muslingerne grundigt. Kassér muslinger, som ikke lukker sig efter et let slag i bordet. Hak løg og hvidløg i tynde skiver. Svitses i olien. Skær tomat i tern og svits dem med et par minutter. Skræl skallen af citronen uden at få det hvide med og tilsæt ½ tsk. Tilsæt hvidvin, chiliflager/cayennepeber og citronskal. Kog sovsen et par minutter. Tilsæt muslingerne og damp dem i sovsen under låg, til de åbner sig – ca. 5 min. Rør i dem af og til. Fisk muslingerne op, kassér de muslinger, som ikke har åbnet sig og kassér derefter den tomme del af skallen og læg den anden del i et fad. Kog sovsen ind til en næsten fast form. Hæld sovsen over og drys den eventuelt med lidt reven ost. Gratiner retten i ovnen under høj varme, til overfladen bliver gylden.