Tapas Spanien

Hovedret under temaet Spanien

Ingredienser:
Tapasmenu:

Følgende er et forslag til en tapasmenu, som fint vil gøre det ud for et helt måltid inklusive dessert:

Bunuelos de bacalao (æbleskiver med torsk):
Se særskilt opskrift.

Mojo verde

Pollo al ajillo (Kylling og hvidløg):
Se særskilt opskrift

Hjortekød med asparges:
1 pakke hjortekød i skiver
1 bundt grønne asparges
Rens asparges og kog dem i letsaltet vand i 2 min. Vikl en skive hjortekød omkring en kogt asparges og fastgør med en kødnål.

Papa bomba = dadler i baconsvøb:
20 faste dadler
10 skiver bacon
Baconskiverne halveres og rulles omkring en daddel. Læg bacondadlerne på bagepapir og bag dem i ovnen i 10 min. ved 200 grader.

Muslinger i tomat:
Se særskilt opskrift

Helstegt chorizo-pølse:
3 chorizo-pølser af god kvalitet.
Lidt olie til stegning
Pølserne ridses i en millimeters dybde rundt om hele pølsen. Lav ridser hele vejen hen ad pølsen med ca. 2 cm’s mellemrum. Pølserne steges langsomt ved svag varme, til de har en god skorpe hele vejen rundt.

Pandestegt gedeost med guayaba:
1 rulle god gedeost
1 lille pakke guayaba
Olivenolie til stegning
Osten skæres i skiver og steges på panden i olivenolie til den er let gylden på begge sider. Pas på at få vendt osten, før den smelter. Læg osteskiverne på en tallerken og placér en skive guayaba på hver skive.

Jordbær med 2 slags chokolade på spid:
500 gr jordbær
100 gr mørk chokolade
100 gr hvid chokolade
Rens jordbærrene og smelt chokoladen. Dyp halvdelen af jordbærrene i den hvide og halvdelen i den mørke chokolade, og træk dem på spid skiftevis en hvid og mørk.

Palmehonningbudding:
1 liter sødmælk
6 æg
1 kop palmehonning
1 stang vanilje
Reven citronskal
Smør en form med karamelliseret sukker. Kog mælken med vaniljestangen og citronskal. Når mælken koger, fjernes vaniljestangen, og honning tilsættes. Pisk æggene i en skål og tilsæt mælken i en tynd stråle og gennem en sigte under piskning. Hæld blandingen i den karamelliserede og afkølede form. Bages i vandbad i ca. 30 min. ved 190 grader.

Tilbehør:
Saltkartofler
Mojo rojo (til kød)
2 hele peberfrugter
½ rød chili
4 fed hvidløg
½ dl hvidvinseddike
½ dl olivenolie
1 tsk paprika
Salt og peber
Rens peberfrugterne for kerner og skær i grove stykker. Blend. Tilsæt chili og knust hvidløg og blend igen. Hæld eddike sammen med olien og blend i. Smag til med paprika, salt og peber.
Saltmandler
Oliven
Aioli
Brød
Masser af Cava.

Forklaring:

Bemærkninger: