Følgende er et forslag til en tapasmenu, som fint vil gøre det ud for et helt måltid inklusive dessert:
Bunuelos de bacalao (æbleskiver med torsk): Se særskilt opskrift.
Mojo verde
Pollo al ajillo (Kylling og hvidløg): Se særskilt opskrift
Hjortekød med asparges: 1 pakke hjortekød i skiver 1 bundt grønne asparges Rens asparges og kog dem i letsaltet vand i 2 min. Vikl en skive hjortekød omkring en kogt asparges og fastgør med en kødnål.
Papa bomba = dadler i baconsvøb: 20 faste dadler 10 skiver bacon Baconskiverne halveres og rulles omkring en daddel. Læg bacondadlerne på bagepapir og bag dem i ovnen i 10 min. ved 200 grader.
Muslinger i tomat: Se særskilt opskrift
Helstegt chorizo-pølse: 3 chorizo-pølser af god kvalitet. Lidt olie til stegning Pølserne ridses i en millimeters dybde rundt om hele pølsen. Lav ridser hele vejen hen ad pølsen med ca. 2 cm’s mellemrum. Pølserne steges langsomt ved svag varme, til de har en god skorpe hele vejen rundt.
Pandestegt gedeost med guayaba: 1 rulle god gedeost 1 lille pakke guayaba Olivenolie til stegning Osten skæres i skiver og steges på panden i olivenolie til den er let gylden på begge sider. Pas på at få vendt osten, før den smelter. Læg osteskiverne på en tallerken og placér en skive guayaba på hver skive.
Jordbær med 2 slags chokolade på spid: 500 gr jordbær 100 gr mørk chokolade 100 gr hvid chokolade Rens jordbærrene og smelt chokoladen. Dyp halvdelen af jordbærrene i den hvide og halvdelen i den mørke chokolade, og træk dem på spid skiftevis en hvid og mørk.
Palmehonningbudding: 1 liter sødmælk 6 æg 1 kop palmehonning 1 stang vanilje Reven citronskal Smør en form med karamelliseret sukker. Kog mælken med vaniljestangen og citronskal. Når mælken koger, fjernes vaniljestangen, og honning tilsættes. Pisk æggene i en skål og tilsæt mælken i en tynd stråle og gennem en sigte under piskning. Hæld blandingen i den karamelliserede og afkølede form. Bages i vandbad i ca. 30 min. ved 190 grader.
Tilbehør: Saltkartofler Mojo rojo (til kød) 2 hele peberfrugter ½ rød chili 4 fed hvidløg ½ dl hvidvinseddike ½ dl olivenolie 1 tsk paprika Salt og peber Rens peberfrugterne for kerner og skær i grove stykker. Blend. Tilsæt chili og knust hvidløg og blend igen. Hæld eddike sammen med olien og blend i. Smag til med paprika, salt og peber. Saltmandler Oliven Aioli Brød Masser af Cava.