Ingredienser: ca. 1 kg okse tykkam eller -bov salt 700-800 g rødbeder 5-6 små løg olivenolie og margarine 7-8 fed hvidløg kviste af frisk timian og frisk rosmarin 1 laurbærblad 15-20 peberkorn 5-6 dl kraftig rødvin
Forklaring: Drys kødet med salt og lad det trække en halv times tid.
Skyl og skræl rødbederne og skær dem i grove stykker. Pil løgene og halver dem. Dup kødet tørt og brun det omhyggeligt i margarine og olie i en stegegryde. Tag kødet op og smid stegfedtstoffet ud. Læg rødbeder, løg og upillede hvidløgsfed i gryden, krydr grøntsagerne med salt og peber og dryp lidt olivenolie over dem.
Læg krydderurter og peberkorn ved og mas det brunede kød ned mellem grøntsagerne. Hæld vin og vand ved til det står halvt op om kødet og læg låget på (et låg der ligesom gryden skal kunne tåle at komme i ovnen). Stil gryden i ovnen ved 150° og lad kød og grøntsager bage i ca. 4 timer, eller til alt er meget mørt.
Tag gryden ud af ovnen og løft kød og grønsager over i et dybt fad (dæk det til med alufolie og et viskestykke) og kog skyen ind til den er kraftig og god (dvs. skyen reduceres til mindre end en tredjedel). Skær kødet i skiver eller »chunks« og server det med sky, løg, rødbeder - og evt. kartofler.
Bemærkninger: Her serveret med marinerede rosenkål