Ingredienser: 25 g smør eller margerine 4 dl mælk 1 dl tykmælk 25 g gær 1 æg 2 tsk. sukker 2 tsk. groft salt 200 g sigtemel (ca. 4 dl) 550 g hvedemel
Giver ca. 20 stk.
desuden 1 sammenpisket æg 1,5 tsk. groft salt ½ tsk friskkværnet sort peber
Bagetid ca. 12 min. ved 225° C
Forklaring: Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt tykmælken. Rør gæren gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen og tag den ud på et meldrysset bord. Ælt den godt igennem og tilsæt evt. resten af melet.
Rul dejen ud til en firkant (ca. 20x60 cm) på et meldrysset bord. Pensl dejen med æg. Bland salt og peber sammen og drys det på hele dejpladen. Skær dejen i 20 (ca. 3 cm brede) strimler. Sno hver strimmel og læg dem på bageplader med bagepapir. Tryk enderne fast på bagepapiret og lad snobrødene hæve tildækket i ca. 40 min. Bag snobrødene midt i ovnen.
Bemærkninger: Kan også bruges som en spiselig del af bordpynten