Kantarelsuppe

Forret under temaet Uden tema

Ingredienser:
300 g kantareller (tørrede kantareller kan også bruges)
1 finthakket løg (ca. 75 g)
2 spsk. margarine
2 spsk. hvedemel
1 dl tør hvidvin, fx riesling
7 dl vand
1½ spsk. vildtfond pulver
2 dl Piskefløde 38%
½ tsk. groft salt
friskkværnet peber
2 spsk. friske timianblade

Pynt
friske timianblade


Forklaring:
Rens kantarellerne og skær dem i mindre stykker.

Lad fedtstoffet blive godt varm i en tykbundet gryde. Svits løg og kantareller i ca. 2 min. Drys mel over og tilsæt hvidvin. Lad det koge ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt vand, fond og kog suppen i ca. 10 min. stadig under omrøring. Tilsæt fløde, timian, salt og peber. Varm suppen godt igennem og smag til. Server med ristet brød til.


Bemærkninger:
Vi serverede "Snobrød" til - se opskriften.