Ingredienser: 300 g kantareller (tørrede kantareller kan også bruges) 1 finthakket løg (ca. 75 g) 2 spsk. margarine 2 spsk. hvedemel 1 dl tør hvidvin, fx riesling 7 dl vand 1½ spsk. vildtfond pulver 2 dl Piskefløde 38% ½ tsk. groft salt friskkværnet peber 2 spsk. friske timianblade
Pynt friske timianblade
Forklaring: Rens kantarellerne og skær dem i mindre stykker.
Lad fedtstoffet blive godt varm i en tykbundet gryde. Svits løg og kantareller i ca. 2 min. Drys mel over og tilsæt hvidvin. Lad det koge ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt vand, fond og kog suppen i ca. 10 min. stadig under omrøring. Tilsæt fløde, timian, salt og peber. Varm suppen godt igennem og smag til. Server med ristet brød til.
Bemærkninger: Vi serverede "Snobrød" til - se opskriften.