Muslinger gratineret med mandelmel

Forret under temaet Jul

Ingredienser:
(til 4 personer)

24 muslinger
75 gr smør
1 fed hvidløg
6 spsk mandelmel
1 spsk hakket purløg
2 spsk hakket kørvel
¼ lime
Salt og peber

Friterede squash

1 squash
Mel til panering
½ liter rapsolie

Forklaring:
Tag smørret ud af køleskabet, så det kan blive blødt. Pil og hak hvidløget. Mos smørret med en gaffel i en skål og tilsæt hvidløg, limesaft, salt, peber, de hakkede krydderurter og halvdelen af mandelmelet.
Vask muslingerne i koldt vand. Vær opmærksom på, om alle muslinger er levende – de skal være lukkede i det kolde vand eller ved et let slag. Kom muslingerne i en gryde og tilsæt lidt vand. Læg låg på og bring vandet i kog. Lad muslingerne dampe et par minutter, til de åbner sig og er færdige. (eventuelt uåbnede kasseres). Tag muslingerne op af gryden og fjern den øverste skal af hver enkelt.
Tænd ovnens grillfunktion på højeste varmetrin. Læg muslingerne i et ovnfast fad og fordel den bløde smørblanding over muslingerne. Drys resten af mandelmelet over og gratiner retten i ovnen i 4-5 minutter.

Skær squashen i ca. 1 cm tykke stave og vend dem i mel. Varm olien op. Den er klar når du kan stikke en tændstik i, og det bobler omkring den. Kom squash-stavene i olien og steg dem gyldne.

Anret seks gratinerede muslinger sammen med en limeskive og lidt purløg samt nogle friterede squash-stave på hver tallerken og server straks.

Bemærkninger: