Vaniljekage med bagte stenfrugter

Dessert under temaet Sommer

Ingredienser:
120 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 vaniljestang
150 g sukker
120 g blødt smør + ekstra til formen
70 g cremefraiche
2 æg

Udstyr: Sandkageform á ca. 1 liter


Bagt frugt & honning:
1 kg blandede stenfrugter
100 g flydende honning
10 kardemommekapsler
4 stænger kanel


Vaniljeyoghurt:
½ vaniljestang
200 g græsk yoghurt
1 spsk. flormelis

Forklaring:
Bland mel og bagepulver sammen. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør vaniljekorn, sukker og smør sammen. Tilsæt cremefraiche, og rør æggene i 1 ad gangen. Kom mel og bagepulver i, og sørg for at røre dejen grundigt sammen.
Smør en sandkageform med smør eller beklæd den med bagepapir.
Fyld dejen i formen, og bag kagen i ca. 40 minutter ved 175 grader.

Server 1 skive kage med bagt frugt og honning, 1 klat vaniljeyoghurt.


Bagt frugt & honning:
Halver frugterne og fjern stenene.
Kom frugten i et ovnfast fad, og hæld honning over. Kom kardemommekapsler og kanelstænger i en morter, og giv det et par slag, så smagen frigøres. Vend krydderierne sammen med frugt og honning, og bag det i 20-25 minutter ved 180 grader.


Vaniljeyoghurt:
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør vaniljekornene sammen med yoghurt og flormelis.


Bemærkninger:
TIP: Stenfrugter kan være fx ferskner, blommer og abrikoser - gerne alle 3 slags.