Kalv i sommerklæder

Hovedret under temaet Sommer

Ingredienser:
6 personer

1 kg kalvekød
1 kg grøntsager, f.eks. ærter, gulerødder, nye kartofler, bladselleri, forårsløg osv.
2,5 dl piskefløde
reven skal af 1 lille citron
persille og purløg
muskatnød
peberkorn

Forklaring:
Kødet skæres i passende stykker. Kødet koges op, skummes og tilsættes salt. Persillestilke og peberkorn kommes i.
Kødet småkoger til det er mørt (ca. 1½ time)
Skær grøntsagerne i stykker og kog dem med sammen med kødet. Kom grøntsagerne i efterhånden, så de bliver møre samtidig.
Fløde, citronskal og muskatnød tilsættes og gryden koger videre indtil det tykner en smule. Retten smages til med salt og peber, og jævnes evt. med maizena. Hakket purløg og persille kommes i til sidst.
Serveres evt. med godt brød.


Bemærkninger: