Muffins med rabarber og citron

Brød og kager under temaet Brunch

Ingredienser:
(12 store eller 30 små)

• 100 gr blødt smør
• 175 gr sukker
• 2 små æg
• 2 tsk fint revet økologisk citronskal
• 2 spsk citronsaft
• 250 gr mel
• 0,5 gr bagepulver
• 0,5 gr natron
• Korn fra 1 vaniljestang
• 1 knsp salt
• 200 gr cremefraiche 38%
• 150 gr rabarber
• Smør, bagespray eller papirforme

Forklaring:
Pisk smør og sukker hvidt og luftigt. Kom æggene i ét ad gangen, mens du fortsat pisker. Tilsæt citronsaft og citronskal. Sigt bagepulver, natron, mel og vanilje i og tilsæt salt. Vend derefter cremefraichen i, til dejen er godt blandet.

Snit rabarberne i tynde skiver, ret små, hvis du bager små muffins. Vend dem i dejen.

Fordel dejen i muffinforme evt. foret med papirforme ellers smurte. De skal ikke fyldes op!

Bag kagerne ved 170 grader varmluft (175-180 grader i alm. ovn) i ca. 20 – 25 minutter for de små og 35 – 45 minutter for de store, eller til de er gennembagte.

Bemærkninger: