• 100 gr blødt smør • 175 gr sukker • 2 små æg • 2 tsk fint revet økologisk citronskal • 2 spsk citronsaft • 250 gr mel • 0,5 gr bagepulver • 0,5 gr natron • Korn fra 1 vaniljestang • 1 knsp salt • 200 gr cremefraiche 38% • 150 gr rabarber • Smør, bagespray eller papirforme
Forklaring: Pisk smør og sukker hvidt og luftigt. Kom æggene i ét ad gangen, mens du fortsat pisker. Tilsæt citronsaft og citronskal. Sigt bagepulver, natron, mel og vanilje i og tilsæt salt. Vend derefter cremefraichen i, til dejen er godt blandet.
Snit rabarberne i tynde skiver, ret små, hvis du bager små muffins. Vend dem i dejen.
Fordel dejen i muffinforme evt. foret med papirforme ellers smurte. De skal ikke fyldes op!
Bag kagerne ved 170 grader varmluft (175-180 grader i alm. ovn) i ca. 20 – 25 minutter for de små og 35 – 45 minutter for de store, eller til de er gennembagte.