Chokolade og valnøddekugler

Dessert under temaet Det lykkelige Arabien

Ingredienser:
Chokoladesovs:
100 g chokolade
1,5 tsk. Nescafe
6 stk. Mars bar a 51g
500 g cremefraiche 38 %
250 g piskefløde
50 g smør

Øvrige ingredienser:
2,5 dl valnødder + lidt ekstra til pynt
1 tsk. kardemomme
1,5 spsk. sukker
200 g chokolade Digestive kiks
150 g chokoladekage


Forklaring:
Kom alle ingredienserne til chokoladesovsen i en gryde og varm det langsomt op, så det smelter. Rør det godt sammen og pres sovsen gennem en sigte. Sæt sovsen til side så den bliver fuldstændig kold.

Kom valnødder, kardemomme og sukker i en blender og blend det groft. Tag lidt til side til pynt. Kom blandingen i en skål sammen med 3 tsk. af chokoladesovsen. Rør det sammen og sæt det til side.

Knus chokoladekiksene i blenderen og mal dem. Smuldr chokoladekagen ned til kiksene og blend igen, men ikke så meget at det bliver til dej. Hæld blandingen i en skål.
Hæld 2,5 dl chokoladesovs over og rør det sammen.

Tag noget af kageblandingen og form det til en kugle lidt større end en valnød. Lav et hul i midten og fyld 1 spsk. valnøddeblanding i. Luk kuglen igen og læg den på et serveringsfad. Gentag.

Hæld chokoladesovsen over kuglerne, dæk dem til og sæt dem i køleskabet til de skal serveres.
Nå de skal serveres tages de ud af køleskabet og pyntes med valnøddeblanding og valnødder.


Bemærkninger:
Serveres evt. sammen med lidt vaniljeis

Kuglerne kan evt. varmes let i mikroovnen, inden servering.