Auberginesalat med Jomfru i det grønne frø

Tilbehør under temaet Det lykkelige Arabien

Ingredienser:
Aubergine, der skal være ca. 0,75 l efter at de er skåret i stykker

0,75 dl olivenolie
1 tsk. spidskommen
½ tsk. sennepsfrø
8 friske curry blade, hakket
hakket grøn chili, mængde efter ønske
1,5 tsk. revet ingefær
4 fed hvidløg
1 stort løg, skivet på langs
½ tsk. jomfru i det grønne frø
½ tsk. stødt spidskommen
1 tsk. gurkemeje
et drys rød chili pulver
½ tsk. stødt koriander
salt
3-4 hakkede tomater
2 tsk. hakket persille


Forklaring:
Skræl auberginerne og skær dem i 1 cm store stykker. Sæt dem til side.
Sæt en pande over med olivenolien. Når den er varm steges heri først spidskommenfrø, så tilsættes sennepsfrø. Rør rundt. Kom curry blade i og derefter chili. Herefter ingefær og hvidløg og til sidst løg. Bland det og lad det stege indtil det er let brunet.
Kom så jomfru i det grønne frø, auberginerne, resten af krydderierne (undtagen rød chili og persille) og tomaterne i.
Bland det rundt, læg låg på og lad det stege for svag varme i ca. 20 min. til saften kommer op gennem ingredienserne.

Bemærkninger:
Server med et drys af rød chili og persille.
Her sammen med Humus 1 og saucen til Arabisk Lammennakke eller bov.