Arabisk lammenakke eller bov

Hovedret under temaet Det lykkelige Arabien

Ingredienser:
Marinade:
1 tsk. knuste peberkorn
2 tsk. paprika
3 tsk. tørret timian eller oregano
2 tsk. gurkemeje
½ tsk. kanel
4 fed hvidløg
1 stort revet løg
0,75 dl olivenolie
2 spsk. eddike

Øvrige ingredienser:
1 spsk. sennep
1 stor rød peber skåret i tynde skiver (bedst på mandolinjern)
1 dl hakket bredbladet persille
½ tsk. paprika
½ + ¼ tsk. knuste peberkorn
¼ tsk. salt
1 spsk. citronsaft
2 spsk. olivenolie
mel
1 terningkyllingebouillon


Forklaring:
Lav en marinade af ingredienserne. Læg kødet i en pose og hæld marinaden over. Luk posen og stil den i køleskabet natten over.

Sæt ovnen på 230° C. Tag kødet op af marinaden og pak det ind i folie på en sådan måde, at stegeskyen ikke løber ud af pakken.
Læg pakken på en rist i ovnen og lad den stå i 2½ time. Tag pakken ud af ovnen, luk den op og hæld stegeskyen i en skål - den skal senere bruges til sauce. Drys kødet med salt og pak det ind igen og giv det endnu 2 timer ved 200° C.

Bland sennep, rød peber, persille, paprika, peber, salt, citronsaft og olivenolie sammen. Tag pakken ud af ovnen og hæld den resterende stegesky i skålen som før. Pak kødet ud og placer det i et ildfast fad. Hæld blandingen over og sæt fadet i ovnen i 10-15 min til kødet bruner.

Stegeskyen (skal måske skummes for fedt) hældes i en gryde sammen med kyllingebouillon og jævnes til en sauce.

Når kødet er brunt tages det ud af ovnen, overhældes med saucen og serveres.


Bemærkninger:
Kan serveres med brød og f.eks. Aubergine salat med jomfru i det grønne frø.