Ingredienser: Bechamel: 35 g margarine eller smør 3 spsk. mel 5 dl mælk salt muskat
2 store løg, skåret på langs olivenolie (0,5 dl + 3 spsk.) 4 fed hvidløg 2 tsk. karry 1,5 tsk. gurkemeje Peber 400 g spinat (frossen) 1 terning hønsebouillon 2 dåser tun i olie 1 tsk. sennep 2 tsk. soyasovs 1 spsk. citronsaft 8 store tomater 8 tsk. rasp (helst Panko) 300 g revet cheddar 2 dl skivet forårsløg 2 dl hakket persille
Forklaring: Tænd ovnen på 210° C og lav derefter bechamel saucen. Smelt fedtstoffet i en gryde og pisk melet i. Tilsæt derefter mælken lidt efter lidt under omrøring. Krydr med salt og muskat. Kog saucen igennem indtil den har den rette konsistens.
I en pande sauteres løget i olivenolie til det er lysebrunt. Rør 3 fed knust hvidløg, 1 tsk. karry, ½ tsk. gurkemeje og peber i. Tilsæt spinaten og bouillonen. Varm det igennem. Tilsæt tunen, drænet. Bland det hele. Tilsæt nu bechamel saucen, sennep, soya og citronsaft. Rør det sammen, læg låg på panden og lad det koge til det tykner. Smag til med salt.
Skær toppen af tomaterne, udhul dem og tør dem indvendig. Sæt dem i et ildfast fad. Bland 1 tsk. karry, 1 tsk. gurkemeje, salt og olivenolie. Pensl tomaterne indvendig med blandingen. Fyld tomaterne ¾ op med spinat/tun blandingen. Drys hver tomat med rasp. Læg resten af spinat/tun blandingen rundt om tomaterne i fadet. Sæt fadet i ovnen i 20-30 min til tomaterne er brune. Bland ost, forårsløg, persille og 1 fed knust hvidløg. Blandingen lægges på toppen af tomaterne og de sættes tilbage i ovnen indtil osten er smeltet og gylden.