Guacamole med sprøde sesamchips

Startere under temaet Det lykkelige Arabien

Ingredienser:
1 avocado (ca. 175 g)
1½ dl cremefraiche 18%
1 finthakket tomat (ca. 50 g)
1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 spsk friskpresset limesaft
1 finthakket rødløg (ca. 75 g)
1 lille fed knust hvidløg
2 spsk hakkede korianderblade (kan udelades)
½ tsk groft salt
friskkværnet peber

Sprøde sesamchips:
2 tortillas - usødede hvedepandekager, ca. 20 cm i diameter
½ spsk margarine
1 æggeblomme
1 spsk sesamfrø - evt. blanding af sorte og hvide

Forklaring:
Flæk avocadoen på langs og fjern stenen. Skrab avocadokødet ud med en ske og kom det i en skål. Mos kødet med en gaffel. Vend det sammen med de øvrige ingredienser - gem lidt tomat til pynt. Smag til.

Klip tortillaerne i mindre trekanter. Læg dem på en plade med bagepapir. Bland æggeblomme og det flydende fedtstof i en lille skål og pensl trekanterne. Drys med sesamfrø. Bag sesamchipsene midt i ovnen til de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af på en bagerist.

Pynt guacamolen med tomat og koriander. Server den sammen med de sprøde sesamchips.


Bemærkninger:
Cremen kan også bruges som fyld i en sandwich.
De sprøde sesamchips kan holde sig 2-3 dage i en tætsluttende beholder.

Her serveret sammen med Humus 1