Sprøde sesamchips: 2 tortillas - usødede hvedepandekager, ca. 20 cm i diameter ½ spsk margarine 1 æggeblomme 1 spsk sesamfrø - evt. blanding af sorte og hvide
Forklaring: Flæk avocadoen på langs og fjern stenen. Skrab avocadokødet ud med en ske og kom det i en skål. Mos kødet med en gaffel. Vend det sammen med de øvrige ingredienser - gem lidt tomat til pynt. Smag til.
Klip tortillaerne i mindre trekanter. Læg dem på en plade med bagepapir. Bland æggeblomme og det flydende fedtstof i en lille skål og pensl trekanterne. Drys med sesamfrø. Bag sesamchipsene midt i ovnen til de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af på en bagerist.
Pynt guacamolen med tomat og koriander. Server den sammen med de sprøde sesamchips.
Bemærkninger: Cremen kan også bruges som fyld i en sandwich. De sprøde sesamchips kan holde sig 2-3 dage i en tætsluttende beholder.