Humus 1

Startere under temaet Det lykkelige Arabien

Ingredienser:
250 gram kikærter
1 spskgrøntsagbuillon
4 fed hvidløg
1 stk frisk chili
Saften fra 1 citron
3 spskTamari eller alm. soya
½ dl ekstra jomfru olivenollie
1 tsk Læsø eller Himalaya salt
Friskkværnet peber

Forklaring:
Sæt kikærterne i blød i vand i et døgn (Brug ca. 250 gram før de har stået i blød. De vejer mere efter iblødsætning).
Kog kikærterne i ca 40 minutter med en spiseskefuld grøntsagsbuillon (Skift vandet inden du koger dem).
Gem ca. 1/4 dl af kogevandet.
Kom kikærterne i en foodprocessor eller blender sammen med 4 fed hvidløg, 1 stk frisk chili, saften af 1 citron og 3 spsk Tamari eller soya.
Blend det og tilsæt ½ dl ekstra jomfru olivenolie.
Brug det gemte kogevand til at give din hummus en passende konsistens (mange foretrækker en forholdsvis fast udgave).

Bemærkninger:
Du kan også forsøge andre varianter med f.eks. soltørrede tomater, finthakkede røde peberfrugter, persille eller kogt hokkadio græskar.

Her er Humusen serveret sammen med Guacamole med sprøde sesamchips.