Ingredienser: 250 gram kikærter 1 spskgrøntsagbuillon 4 fed hvidløg 1 stk frisk chili Saften fra 1 citron 3 spskTamari eller alm. soya ½ dl ekstra jomfru olivenollie 1 tsk Læsø eller Himalaya salt Friskkværnet peber
Forklaring: Sæt kikærterne i blød i vand i et døgn (Brug ca. 250 gram før de har stået i blød. De vejer mere efter iblødsætning). Kog kikærterne i ca 40 minutter med en spiseskefuld grøntsagsbuillon (Skift vandet inden du koger dem). Gem ca. 1/4 dl af kogevandet. Kom kikærterne i en foodprocessor eller blender sammen med 4 fed hvidløg, 1 stk frisk chili, saften af 1 citron og 3 spsk Tamari eller soya. Blend det og tilsæt ½ dl ekstra jomfru olivenolie. Brug det gemte kogevand til at give din hummus en passende konsistens (mange foretrækker en forholdsvis fast udgave).
Bemærkninger: Du kan også forsøge andre varianter med f.eks. soltørrede tomater, finthakkede røde peberfrugter, persille eller kogt hokkadio græskar.
Her er Humusen serveret sammen med Guacamole med sprøde sesamchips.