Pandekager fra Normandiet

Dessert under temaet Jul

Ingredienser:
250 g hvedemel
40 cl mælk
10 cl fløde
4 æg
1 spsk. sukker
1 nip salt
1 spsk. Calvados

Forklaring:
Bland mel, sukker og salt i en skål. Tilsæt æggene og pisk energisk indtil du har en jævn dej uden klumper. Tilsæt herefter mælken lidt efter lidt og derefter fløden. Når du har en jævn dej kommes Calvadosen i. Lad dejen stå og hvile en halv times tid.
Varm panden op og kom en tynd film af olie på med et stykke køkken rulle. Undervejs påfører du olie med køkkenrullen.
Kom lidt dej på den varme pande og få det til at løbe ud, så du steger en tynd pandekage - vend den. Gentag med resten af dejen.

Bemærkninger:
Server pandekagerne varme med chokolade, sukker, karamelliserede æbler, måske kun flamberet i Calvados eller hvad man nu synes passer.
På billedet er det karamelliserede æbler og lidt flormelis.