Ingredienser: 5 toppe grønkål 1 hvidkål (ikke alt for stort) 1 stykke ribbenssteg uden svær– gerne let saltet 2-3 løg Mælk Mel Salt, peber og sukker
Forklaring: Hvidkålet skæres i kvarte, (saltet skyldes af kødet,) løgene pilles og det hele puttes i en (stor) gryde og dækkes med vand. Bringes i kog, og koger i en time til halvanden, til det er godt mørt.
Ingredienserne tages op og suppen gemmes til at koge grønkålene i. Grønkålene skyldes og ribbes og kommes i den gemte suppe og bringes til kogning i 2½-3 timer. Grønkålen afkøles i suppen. Når det er lunkent så man kan få fingrene i det, krystes grønkålen til boller. Man har nu lavet grønkålen. Grønkålsbollerne kan nu fryses eller kommes i køleskabet alt efter hvor lang tid der går inden de skal serveres.
Når grønkålen skal serveres tages en passende mængde grønkål og hakkes groft, der tages samtidig en passende mængde hvidkål, der hakkes groft. Lidt margarine kommes på panden. Når det er brust af kommes grønkål og hvidkål på panden og sauterer i ganske kort tid. Kålen drysses med lidt mel. Der tilsættes mælk, så du får en passende stuvning – mælken kan gerne tilsættes af flere omgange, indtil den ønskede konsistens opnås. Det skal være en meget fast stuvning. Kålen smages til med salt og peber og et drys sukker.
Bemærkninger: Kålen serveres sammen med det let saltede flæsk og julesennep samt evt. julemedister og røget skinke. Hertil øl og snaps. Kålen kan også serveres som tilbehør til andre af julens retter. Her braiseret svinskank.