Fransk landbrød

Brød og kager under temaet Jul

Ingredienser:
Surdej:
25 g gær
1,5 dl lunkent vand
100 g sigtemel

Dej:
3,5 dl vand
2 tsk. salt
1 spsk. olie
250 g sigtemel
400 g hvedemel

Forklaring:
Surdejen laves dagen før:
Gæren røres ud i det lunkne vand. Sigtemel blandes i. Skålen dækkes med film. Lad surdejen stå ved stuetemperatur i døgn.
Surdejen er klar, når den lugter lidt syrlig og frisk.

På dagen:
Resten af vandet røres i surdejen. De øvrige ingredienser æltes i. Stilles til hævning et lunt sted ca. 30 min. Dejen æltes godt igennem. Dejen formes til en krans. Efterhæver på plade ca. 30 min. Brødet ridses i midten hele kransen rundt. Bagetid: ca. 40 min. ved 200° C.

Bemærkninger: