Braiseret svineskank

Hovedret under temaet Jul

Ingredienser:
2-3 svineskanke afhængig af størrelse
3 fed hvidløg
1 spsk hel koriander
10 peberkorn
salt
1 spsk olivenolie
4 skalotteløg – jeg havde tilfældigvis skallotte i huset, så der blev ikke brug for sitauerne i denne omgang
1 mørk øl - f.eks. en classic
1/2 liter vand eller fond
1 dl æbleeddike
Blade fra 1 bdt. salvie
Blade fra 1 bdt. timian
4 røde æbler i grove tern
1 håndfuld tørrede tranebær
1 dl honning

Forklaring:
Snit skankene i sværen uden at skære for meget i fedtet
Knus hvidløg, koriander og peberkorn i en morter og gnid blandingen ind i skankene sammen med salt
Smelt smør og olie i en stegegryde.
Brun skankene på alle sider og læg dem til side.
Hak skalotteløgene og svits dem i gryden. Læg skankene tilbage i gryden. Hæld øl og æbleeddike over. Tilsæt salvie- og timianblade.
Tilsæt æbler og tranebær
Dryp honningen udover
Læg låg på gryden og sæt den i ovnen på 175° eller lad den simre på semilavt blus i mindst 2 timer.
Tag skankene op og hold dem lune indtil servering
Si saucen og kog den ind til den begynder at tykne
Smag til med honning, eddike, salt og peber
Jævn saucen med maizena og server den til kødet.

Bemærkninger:
Her serveret sammen med Grønlangkål og Rødbede-selleri salat.