Ingredienser: 2-3 svineskanke afhængig af størrelse 3 fed hvidløg 1 spsk hel koriander 10 peberkorn salt 1 spsk olivenolie 4 skalotteløg – jeg havde tilfældigvis skallotte i huset, så der blev ikke brug for sitauerne i denne omgang 1 mørk øl - f.eks. en classic 1/2 liter vand eller fond 1 dl æbleeddike Blade fra 1 bdt. salvie Blade fra 1 bdt. timian 4 røde æbler i grove tern 1 håndfuld tørrede tranebær 1 dl honning
Forklaring: Snit skankene i sværen uden at skære for meget i fedtet Knus hvidløg, koriander og peberkorn i en morter og gnid blandingen ind i skankene sammen med salt Smelt smør og olie i en stegegryde. Brun skankene på alle sider og læg dem til side. Hak skalotteløgene og svits dem i gryden. Læg skankene tilbage i gryden. Hæld øl og æbleeddike over. Tilsæt salvie- og timianblade. Tilsæt æbler og tranebær Dryp honningen udover Læg låg på gryden og sæt den i ovnen på 175° eller lad den simre på semilavt blus i mindst 2 timer. Tag skankene op og hold dem lune indtil servering Si saucen og kog den ind til den begynder at tykne Smag til med honning, eddike, salt og peber Jævn saucen med maizena og server den til kødet.
Bemærkninger: Her serveret sammen med Grønlangkål og Rødbede-selleri salat.