Kalkun i ovnen

Hovedret under temaet Amerikansk jul

Ingredienser:
1 renset kalkun 4-6 kg (indmaden kan evt. bruges til en paté)
2 tsk. salt og peber
1 dl honning
4 tsk. soja

Fyld
½ tsk. revet citronskal
2 ½ dl finthakkede løg
2 dl hakket bladselleri
1 æble i terninger
1 lille håndfuld hakket persille
salvie
timian
oregano
salt
peber

Forklaring:
Bland fyldet sammen i en skål.

Varm ovnen til 180 grader. Gnid kalkunen ind- og udvendigt med salt og peber. (Dette kan med fordel foretages nogle timer i forvejen). Kom fyldet i fuglen uden at pakke det for tæt. Luk med et par stegenåle eller sy skindet sammen med ufarvet bomuldstråd.

Læg kalkunen med brystet opad i bradepanden. Dæk den helt med et stykke folie med den matte side udad. og hæld 2 1/2 dl vand i bradepanden.
Sæt kalkunen i ovnen og steg den cirka 2 1/2 time efter størrelse. Prøv ved lårbenet om den er færdigstegt.

Bland et par spiseskefulde af stegeskyen fra bradepanden med honning og soyasauce. Pensl kalkunen omhyggeligt med den blanding og sæt den i ovn igen cirka 15 minutter.

Tag kalkunen ud og lad den hvile cirka 20 minutter.

Bemærkninger:
Lav en sauce af stegeskyen.
Serveres sammen med kartoffelmos med søde kartofler (i en lille skål ved siden af), grønne bønner i champignonsauce og tranebærkompot.