Cantuccini

Brød og kager under temaet Italien

Ingredienser:
Ca. 50 styk

250 g sukker
250 g mel
1 tsk bagepulver
1 nip salt
2 hele æg (+ æg til pensling)
1 æggeblomme
1 tsk appelsinskal (kan udelades)
175 g mandler
100 g usaltede pistacienødder

Forklaring:
Bland mel og sukker sammen med bagepulver og salt.
Ælt æg, æggeblomme og appelsinskal i, dernæst mandler og pistacienødder, som gerne må være hele.
Dejen skal være fast, men ikke tør…
Lav tre aflange, ret flade stænger på en bageplade, pensl dem med æg og bag dem ved 175˚ i ca. 20 minutter, de skal helst få lidt farve.

Tag de bagte cantuccini stænger ud og skær dem med det samme i ca. 1 cm tykke skiver og lad dem køle af på rist.

Bemærkninger:
Cantuccini – mandelkager fra Toscana er lidt anderledes, idet de er bagt 1 og ikke 2 gange som sædvanligt. Du vil glæde dig over, hvor hurtigt du egentlig kan have disse kager færdige!

Smager godt til kaffe, f.eks. Affogato