Fiskefars: - 250 g fiskekød, torskefisk, laks, fladfisk, alle slags kan bruges - 1 lille løg - 1 tomat - 1 håndfuld krydderurt f.eks. dild, purløg, persille eller hvad du har - salt og peber - 6 rødspættefileter
Krydderurtesalat: - 4 damehåndfulde krydderurter, samme som til farsen – suppler/erstat eventuelt med grøn salat - 2 spsk olivenolie - 2-3 spsk citronsaft - 2 fed fintsnittet hvidløg - 4 tomater - salt og peber
Forklaring:
Hak fiskekødet, som man hakker persille, den ene hånd på spidsen, den anden på skaftet. Farsen bliver finere og finere og sejere og sejere, og den er færdig, når den begynder at hænge ved knivbladet. Bland hakket tomat uden kerner og saft (gem dem til senere), grønsager og krydderurt i farsen, og tilsæt eventuelt lidt væske (fløde, mælk eller vand), salt og peber. Smør farsen ud på rødspættefileterne, rul dem sammen som en roulade fra hale mod hoved, eller lav ”servietringe” af fileterne, og fyld farsen ned i midten. Ned i et smurt fad eller pakket ind i bagepapir og ind i ovnen ved 200° i 5-7 min. Du kan naturligvis servere fiskefileten med en lækker sauce kogt på hvidvin eller dressing, men prøv også at lægge fiskefileten på en krydderurtesalat af forskellige krydderurter med olivenolie, citronsaft, lidt frisk hakket hvidløg, hakket tomat, salt og peber. Stort set alle fisk kan bruges til farsen (øverst hvid fisk, nederst laks). halestykker, bugstykker eller det ureelle, der skæres fra fileterne kan bruges.