Ingredienser: 1½ l hønsebouillon 2 laurbærblade Lidt frisk salvie 12-14 pillede fed hvidløg ca. 6 spsk. olivenolie 8 skiver tørt brød ca. 100 gr. reven gruyére eller parmesan
Forklaring: Kom bouillon, laurbærblade, salvie, hvidløg og to spsk. olie i en gryde. Kog det op for kraftig varme. Dæmp så varmen og lad suppen simre med et låg på klem i et kvarter.
Fjern krydderurterne og purer hvidløgene med en stavblender eller passér dem gennem en sigte.
Læg to skiver brød i hver suppetallerken og kom lidt olie på dem. Fordel osten over skiverne og kom den rygende varme suppe henover.
Bemærkninger: Traditionelt fremstilles denne suppe på rent vand,- "aïgobouido" betyder "kogt vand", men den smager af lidt mere, hvis man bruger en let bouillon.
Det er en lidt tynd suppe, som gerne må krydres kraftigere, og måske legeres en smule. Man kunne også gratinere brødene med ost.