Svesker i sød Rastau med kanelfløde

Dessert under temaet Jul

Ingredienser:
500 gram agen-svesker
1,5 deciliter sød Rasteau + lidt mørk rom (eller cognac)
1 knivspids peber
Muscovado- eller mørk rørsukker
2 deciliter økologisk fløde
1 knivspids kanel
En klat god vaniljeis per person
Lidt mørk chokolade

Forklaring:
Sveskerne udstenes og marineres i sød rasteau, lidt cognac og evt. en anelse vanilje. Står ved stuetemperatur i et par timer. De skal stadig have bid og helst ikke overdøves af rasteauens smag.
Lagen hældes fra sveskerne og koges ind med peber og justeres med mørk sukker (gerne muscovado). Der reduceres til der er opnået en sirupsagtig konsistens, der kan trækkes i tynde streger på tallerkenerne. Sveskerne bages i ovn i 20 minutter ved omkring 80-100 grader. Evt. vædske hældes i saucen.
Fløden sættes over med lidt sukker og kanel og reduceres til en vællingeagtig konsistens. Sveskerne anrettes på tallerkenerne, og der afsluttes med kanelfløde, god vaniljeis og chokoladespåner af mørk chokolade.
Der serveres naturligvis Rasteau vin doux naturel til.


Bemærkninger:
Sveskerne er her serveret med vaniljeis og chokoladespåner