Grillet and med nektarin- og abrikoskompot

Hovedret under temaet Jul

Ingredienser:
3 stor and af god kvalitet
3 økologiske appelsiner
1 bundt salvie
1 bundt frisk rosmarin
3 faste nektariner skåret i både
3 faste friske abrikoser skåret i både
Balsamico
Blommesirup
2 gule og 2 orange gulerødder i skrå skiver
Sukkerærter
Kogte kolde kartofler halverede – eventuelt aspargeskartofler
Lidt hakket persille
Olie
Salt og peber

Forklaring:
Anden efterses og skylles i koldt vand ind- og udvendigt. Tørres med køkkenrulle og gnides ind- og udvendigt med salt og peber. Fyld de skrællede appelsiner, salviebladene og rosmarinen i anden og luk den med kødnåle. Grill anden ved indirekte varme 20-25 minutter pr. ½ kg. Når anden har stegt den angivne periode, kontrolleres det, om anden er gennemstegt ved at stikke en gaffel i leddet mellem lår og bryst – kødsaften skal være klar. Anden hviler 10 min før partering og servering.
Tag lidt andefedt eller olie og rist nektarinerne og abrikoserne, tilsæt et par spsk. balsamico, og når det tager farve hældes det op i en skål. Der hældes en sjat blommesirup over og det vendes rundt. Krydres med lidt salt og sættes i ovnen ved 180 grader til de er gennemvarme. Kompotten skal ikke blive for blød, så brug faste frugter.
Gulerødderne koges i vand tilsat salt og et nip sukker. Når de er møre tilsættes sukkerærterne, og der slukkes.
De kogte kartofler ristes i lidt olie med persille, og krydres med salt og peber.

Bemærkninger:
Andestykkerne er pyntet med en skive paté, lavet af indmaden fra anden.