Forklaring: Udvand kapers, hvis du bruger de tørsaltede. Hak dem halvfint. Skyl perlebyggen. Hak skalotteløg og hvidløg fint. Hak persillen fint. Sauter skalotteløg og hvidløg klare i en sauterpande i lidt af rapsolien ved ikke for høj varme. Sauter lidt finthakket salvie med. Kom perlebyggen i og sauter dem med til blandingen virker tør, men uden at løgene tager væsentlig farve.
Kom hvidvinen i og rør ofte indtil vinen er kogt væk. Tilsæt bouillon ad nogle gange og kog det i 25 – 35 minutter til grynene er saftige og bløde. Vend kapers i, halvdelen af persillen og parmesanosten. Varm igennem. Smag til med salt og peber og dryp lidt citronsaft eller hvidvinseddike i, hvis der mangler friskhed.
Ved servering drysses resten af den finthakkede persille over.
Bemærkninger: Det anbefales at overholde den omtrentlige kogetid. Perlebyggen skal være kogt men samtidig fast i konsistensen.
Perlebyggen er her serveret til Porchetta (se opskriften)