Hummersuppe

Forret under temaet Sommer

Ingredienser:
Skallerne af 2 hummere
100 g løg
50 g selleri – evt. bladselleri
100 g gulerødder
10 cl olivenolie
3 fed hvidløg
25 g koncentreret tomat
100 g mel
10 cl cognac
40 cl hvidvin
1,5 l fiskebouillon
cremefraiche
cayennepeber
salt
peber

Forklaring:
Knus hummerskallerne. Gør løg, selleri og rugerødder i stand og skær dem tynde skiver. Hak hvidløgene. Varm olien i en stor gryde. Steg skallerne under omrøring i ca. 8 min.
Tilføj grønsagerne, hvidløgene og den koncentrerede tomat. Bland det godt og steg videre i ca. 5 min. Drys med mel og bland derefter cognac, hvidvin og fiskebouillon i. Rør det hele godt sammen og krydr med cayennepeber, salt og peber.
Bring det i kog og skum det godt for urenheder. Lad suppen koge sagte i 45 min.
Når suppen er kogt perseres den gennem en sigte. Sæt igen suppen over ilden og bring den på kogepunktet.
Fordel suppen i suppeskåle, læg en skefuld cremefraiche på og pynt med et drys cayennepeber.

Bemærkninger:
I bunden af tallerkenen kan placeres tyndeskiver saltet laks eller en saltet kammusling, skåret i tern. Krebsehaler i suppen kan også bruges.