Ingredienser: 1,2 kg svinekam uden ben og svær 30 g smør 3 dl hvidvin 6 skalotteløg 1 helt hvidløg 300 g bladselleri 1 laurbærblad 1 kvist rosmarin 6 nye gulerødder 6 nye majroer 6 nye løg eller forårsløg 2 spsk. olivenolie Salt, peber
Forklaring: Brun stegen jævnt i smør og olivenolie. Flyt stegen med fedtstoffet over i et ildfast fad. Hæld hvidvin over, og læg løg, hvidløg, bladselleri i lange, smalle stykker og krydderurter ved. Steg det hele i ovnen i 45 minutter ved 180°. Læg derpå gulerødder, majroer og nye løg ved. Hæld også lidt vand ved stegen, hvis den er ved at stege tør, og krydr med salt og peber. Steg videre i yderligere 45 minutter, og dryp jævnligt kødet med stegesaften undervejs.
Bemærkninger: Her er flæskestegen serveret sammen med perlebygsalat