Enkel fransk flæskesteg

Hovedret under temaet Sommer

Ingredienser:
1,2 kg svinekam uden ben og svær
30 g smør
3 dl hvidvin
6 skalotteløg
1 helt hvidløg
300 g bladselleri
1 laurbærblad
1 kvist rosmarin
6 nye gulerødder
6 nye majroer
6 nye løg eller forårsløg
2 spsk. olivenolie
Salt, peber

Forklaring:
Brun stegen jævnt i smør og olivenolie.
Flyt stegen med fedtstoffet over i et ildfast fad. Hæld hvidvin over, og læg løg, hvidløg, bladselleri i lange, smalle stykker og krydderurter ved.
Steg det hele i ovnen i 45 minutter ved 180°. Læg derpå gulerødder, majroer og nye løg ved. Hæld også lidt vand ved stegen, hvis den er ved at stege tør, og krydr med salt og peber. Steg videre i yderligere 45 minutter, og dryp jævnligt kødet med stegesaften undervejs.

Bemærkninger:
Her er flæskestegen serveret sammen med perlebygsalat