Perlebygsalat

Tilbehør under temaet Sommer

Ingredienser:
3 dl perlebyg, godt skyllet
1 skalotteløg, finthakket
lidt smør
½ liter grøntsagsbouillon (jeg brugte vand og flydende, koncentreret bouillon)
½ blomkål, plukket i små buketter
kalkunbacon i tern
1 rødløg, skåret i smalle både
2 gulerødder skåret i fine tern
½ squash, skåret i kvarte skiver
5 store champignon, skåret i skiver
Hakket persille
olivenolie
salt, friskkværnet peber

Forklaring:
Varm lidt smør op i en gryde og sauter skalotteløg et par minutter, til de bliver klare. Hæld perlebyggen ved sammen med bouillon, bring det i kog, læg låg på og lad det koge i ca. 20 minutter (eller efter anvisning på emballagen). Hæld vandet fra.
Varm olivenolie op på en pande og steg rødløg og blomkål i et par minutter. Tilsæt gulerødder og champignon, krydr med salt og friskkværnet peber. Kom kalkunbacon ved. Når gulerødder begynder at blive møre, tilsættes squash og det steger med i 1-2 minutter. Smag til og tag af panden. Vend de varme grøntsager og den hakkede persillesammen med den friskkogte perlebyg og server straks.

Bemærkninger:
Kan pyntes med halve cherrytomater.
Her er perlebyggen serveret til en fransk flæskesteg.