Fougasse

Brød og kager under temaet Påske

Ingredienser:
Olivenbrød

3,5 dl lunkent vand
40 g gær
650 g mel
1 tsk groft salt
100 g sorte oliven uden sten, groft hakkede
1 tsk herbes de Provence
4-6 spsk olivenolie

Forklaring:
Rør gæren og saltet ud i det lunkne vand og arbejd langsomt melet i, brug enten dejkrogen på el-piskeren eller ælt dejen i hånden i ca. 5 min. Stil dernæst dejen et lunt sted 1-1,5 time.

Drys mel på bordet og rul dejen ud til en plade på 30 x 40 cm, lad den være et par cm tyk. Fordel oliven og de tørrede krydderier på dejen. Man kan også bruge friske krydderurter og andet godt fra torvet som f.eks. artiskokker eller soltørrede tomater.

Dryp med olivenolie og luk brødet ved at tage fra venstre side og dække højre side til. Kanten pensles med lidt lunkent vand, inden dejen trykkes sammen i siderne. Brødet pensles med olivenolie og snittes på skrå med mellemrum på ca. 2 cm, så man kan se olivenfyldet indeni.
Bages i forvarmet ovn i ca. 30 min. ved 200°C, indtil brødet er sprødt i overfladen og har fået en flot brun kulør.

Bemærkninger:
Olivenbrødet kan bruges i mange sammenhænge, hvor et saftigt brød med smag passer.