3 fyldte æg

Forret under temaet Påske

Ingredienser:
6 æg
Rejer
tamatpure
Cognac
Engelsk sovs
Dild

Røget laks
Dold
Purløg

Stenbiderrogn eller kaviar
Citronsaft
Rødløg

Forklaring:
Æggene lægges i kogende vand og koger nøjagtig 12 min, overhældes med koldt vand, pilles og halveres forsigtigt på langs. Æggeblommerne tages ud og gnides gennem en fin sigte, hvorefter de røres til en blød masse med en blanding af mayonnaise og cremefraiche - ca. 1 spsk. pr. æg i alt.

Blommemassen blandes med salt og forskellige smagsgivere. Massen lægges tilbage i æggehviden, evt. med en sprøjtepose, og pyntes.

1.
Blommemassen blandes med finthakkede rejer, lidt tomatpure, et par dråber cognac og lidt engelsk sovs. Pyntes med rejer og dild.

2.
Blommemassen blandes med finthakket dild og finhakket røget laks. Pyntes med purløg.

3.
Blommemassen blandes med peber og citronsaft. Limfjordskaviar fyldes i æggehviderne og blommemassen sprøjtes ovenpå. Pyntes med finthakket rødløg.


Bemærkninger:
Æggene anrettes på et fad med salat og serveres sammen med olivenbrød (fougasse).
Ud over til påske kan æggene også bruges til en frokostbuffet.