Chokolade-cheesecake med karamelliserede appelsiner

Dessert under temaet Uden tema

Ingredienser:
Ca. 10 portioner
Bund:
200 gr digestive kiks
100 gr smør, smeltet
1 tsk stødt kanel
Fyld:
½ dl + 2 dl piskefløde
100 gr god mørk chokolade
200 gr flødeost naturel
4 blade husblas
Saft og reven skal af 1 usprøjtet appelsin
Karamelliserede appelsiner:
3 dl. vand
300 gr sukker
2 usprøjtede appelsiner

Forklaring:
Knus kiksene til rasp og bland dem med smeltet smør og kanel. Fordel kiksemassen i bunden af en smurt springform (20 – 24 cm). Stil formen i køleskabet.
Varm ½ dl fløde og smelt den hakkede chokolade heri ved lav varme. Rør flødeosten ud i den smeltede chokolade. Læg husblassen i koldt vand i ca. 5 minutter og smelt den omhygeligt i fløde/ostemassen ét blad ad gangen. Tilsæt appelsinsaft og reven appelsinskal. Pisk de 2 dl fløde til skum og fold det i chokoladeblandingen, når den er kølet lidt af, og hæld så blandingen i springformen. Stil formen på køl i mindst 3 timer, til kagen er blevet fast.
Karamelliserede appelsiner: kog vand og sukker i et par minutter ved svag varme. Skær appelsinerne i meget tynde skiver. Kog skiverne i sukkerlagen ved svag varme uden låg i ca. 30 – 40 minutter, til skallen er klar og appelsinskiverne karamelliserer.
Pynt kagen med karamelliserede appelsiner og sirup.


Bemærkninger:
Både kage og appelsiner kan laves dagen før, de skal serveres. Siruppen skal så blive i gryden og lunes let, før den anvendes.