Chokolade-cheesecake med karamelliserede appelsiner
Dessert under temaet Uden tema
Ingredienser: Ca. 10 portioner Bund: 200 gr digestive kiks 100 gr smør, smeltet 1 tsk stødt kanel Fyld: ½ dl + 2 dl piskefløde 100 gr god mørk chokolade 200 gr flødeost naturel 4 blade husblas Saft og reven skal af 1 usprøjtet appelsin Karamelliserede appelsiner: 3 dl. vand 300 gr sukker 2 usprøjtede appelsiner
Forklaring: Knus kiksene til rasp og bland dem med smeltet smør og kanel. Fordel kiksemassen i bunden af en smurt springform (20 – 24 cm). Stil formen i køleskabet. Varm ½ dl fløde og smelt den hakkede chokolade heri ved lav varme. Rør flødeosten ud i den smeltede chokolade. Læg husblassen i koldt vand i ca. 5 minutter og smelt den omhygeligt i fløde/ostemassen ét blad ad gangen. Tilsæt appelsinsaft og reven appelsinskal. Pisk de 2 dl fløde til skum og fold det i chokoladeblandingen, når den er kølet lidt af, og hæld så blandingen i springformen. Stil formen på køl i mindst 3 timer, til kagen er blevet fast. Karamelliserede appelsiner: kog vand og sukker i et par minutter ved svag varme. Skær appelsinerne i meget tynde skiver. Kog skiverne i sukkerlagen ved svag varme uden låg i ca. 30 – 40 minutter, til skallen er klar og appelsinskiverne karamelliserer. Pynt kagen med karamelliserede appelsiner og sirup.
Bemærkninger: Både kage og appelsiner kan laves dagen før, de skal serveres. Siruppen skal så blive i gryden og lunes let, før den anvendes.