Laks med auberginekompot

Hovedret under temaet Havet

Ingredienser:
4 personer (som hovedret eller let frokostret)
450 gr fersk laks
1 aubergine
2 skalotteløg
Bredbladet persille
Olivenolie
Citronsaft
Salt og peber

Forklaring:
Laksen grilles eller bages i ovnen ca. 15 min ved 200 gr.

Auberginekompot: 1 aubergine bages i ovnen i 40 min ved 200 grader, til skallen bliver sort og kødet føles blødt. Tag den ud og lad den køle lidt af.
Skær den igennem på langs og skrab kødet ud med en ske. Hak kødet fint eller forsigtigt i en blender. Blandes med hakket skalotteløg, persille, olivenolie, citronsaft, salt og peber.

Bemærkninger:
Retten kan anvendes som mere selvstændig ret på en bund af grønsager stegt i lidt olivenolie – f.eks. gulerødder, squash, pastinak, rød/grøn/gul peber. Alternativt som frokostret eller som del i en buffet.